Christelijke kleding duurzaam bedrukken, met het oog op de schepping

Christelijke kleding duurzaam bedrukken, met het oog op de schepping
duurzaam

Als christen voelen wij ons verantwoordelijk voor de schepping!

God geeft ons de schepping om voor te zorgen, om deze reden mogen we dan ook zorgvuldig met de schepping omgaan en bewust keuzes maken wanneer we zaken produceren. Om deze reden kiezen wij voor het produceren van christelijke kleding met print die zijn vervaardigt door middel van flex folie, waarom?

Het bedrukken met flexfolie onder hoge druk is een veelgebruikte techniek in de textielindustrie, vooral bij het aanbrengen van ontwerpen op christelijke kledingstukken zoals christelijke t-shirts, christelijke hoodies en christelijke sportkleding. Hier is een algemeen overzicht van het proces:

  1. Voorbereiding van het ontwerp: Het ontwerp dat op het textiel moet worden aangebracht, wordt eerst op flexfolie overgebracht met behulp van een snijplotter. Het ontwerp wordt in spiegelbeeld uitgesneden, zodat het juist wordt weergegeven wanneer het op het textiel wordt overgebracht.
  2. Voorbereiding van het textiel: Het textiel waarop het ontwerp wordt aangebracht, wordt voorbereid door het te reinigen en te persen om eventuele kreukels glad te strijken. Dit zorgt voor een glad oppervlak en helpt de hechting van de flexfolie te verbeteren.
  3. Plaatsing van de flexfolie: Het uitgesneden ontwerp wordt zorgvuldig gepositioneerd op het textiel op de gewenste locatie.
  4. Persen onder hoge druk en temperatuur: Het textiel met de flexfolie wordt in een hittepers geplaatst en onder hoge druk en temperatuur geperst. De exacte druk- en temperatuurinstellingen kunnen variëren afhankelijk van het type flexfolie en het gebruikte textiel. Over het algemeen wordt een hoge druk toegepast om ervoor te zorgen dat de flexfolie goed aan het textiel hecht.
  5. Afkoelen en verwijderen van de drager: Na het persen wordt het textiel afgekoeld, waarna de drager van de flexfolie voorzichtig wordt verwijderd, waardoor het ontwerp achterblijft op het textiel.
  6. Afwerking: Het textiel wordt meestal nogmaals geperst om de hechting van de flexfolie te verbeteren en ervoor te zorgen dat het ontwerp goed blijft zitten, zelfs na herhaaldelijk wassen.

Organische onbedrukte biokantoenen kleding voor christenen die een duurzame schepping nastreven

Wat is nu het verschil tussen het bedrukken van christelijke kleding met flex folie en inkt?

Het bedrukken met flexfolie en het bedrukken met inkt zijn twee verschillende methoden voor het aanbrengen van ontwerpen op textiel. Hier zijn enkele vergelijkingen tussen beide methoden:

Flexfolie bedrukken:

1. Duurzaamheid: Flexfolie staat bekend om zijn duurzaamheid. Het ontwerp dat met flexfolie wordt aangebracht, kan goed bestand zijn tegen herhaaldelijk wassen en langdurig gebruik zonder significant te vervagen of te beschadigen.

2. Geschiktheid voor kleine oplagen: Flexfolie kan ideaal zijn voor het bedrukken van kleinere hoeveelheden textiel, omdat het relatief snel en gemakkelijk aan te brengen is, zelfs voor individuele items.

3. Eenvoudig in gebruik: Het proces van flexfoliebedrukking vereist geen ingewikkelde inktmengsels of speciale afdrukapparatuur. Het kan worden gedaan met een snijplotter en een hittepers, wat het een toegankelijke optie maakt voor beginners en kleine bedrijven.

Bedrukken met inkt:

1. Geschiktheid voor grotere oplagen: Voor het bedrukken van grote hoeveelheden textiel kan inktbedrukking efficiënter zijn dan flexfolie, omdat het proces minder arbeidsintensief kan zijn.

2. Meer flexibiliteit in ontwerpen: Met inktbedrukking kunnen gedetailleerde en complexe ontwerpen worden aangebracht, inclusief verlopen en fotografische afbeeldingen, die moeilijker te realiseren zijn met flexfolie.

3. Kosten: Voor kleinere oplagen kan flexfolie voordeliger zijn, maar bij grotere oplagen kan inktbedrukking kosteneffectiever zijn.

De keuze tussen flexfolie en inktbedrukking hangt af van factoren zoals de gewenste duurzaamheid, de complexiteit van het ontwerp, de oplage van de bedrukte items en het budget. Voor ons als christen staat deze keuze als een paal boven water, nu liggen de kosten tot 250 stuks met flex folie voor jou als klant lkager met flex folie maar ookal liggen kosten iets hoger (zoals dat bijvoorbeeld is doordat wij bio katoen leveren bij onze christelijke t-shirts ipv polyesther t-shirts).  We zijn van mening dat duurzaamheid iets mag kosten.

admin
Posted on:
Post author

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?