God is Liefde

God is Liefde
god is liefde
God is als een Vader voor ons, zodra wij dit toelaten natuurlijk want Hij is geen dwingende Vader.
“Hij heeft ons voorbestemd ons als Zijn kinderen aangenomen te worden. Door Jezus Christus, In zichzelf, overeenkomstig het welbehagen van Zijn wil.” (Ef 1:5)
Zoals je misschien wel weet voelt een vader onvoorwaardelijke onophoudelijke liefde voor zijn kinderen. Jezus gebruikt het woord ‘Abba’ dat letterlijk vertaald ‘Papa’ betekent. En hiermee wordt het verlangen van God om onze Papa te zijn en het type band dat Hij met ons zou willen nog eens heel dik onderstreept!
MAAR, Liefde (Liefhebben) is een werkwoord, het is een wederzijdse interactie vanuit 2 harten.
Vaak merk ik op dat wanneer ik met niet gelovigen spreek, of gelovigen die God hebben losgelaten dat er vaak een gevoel van afwijzing, teleurstelling en onbegrip in de weg zit om überhaupt zich open te stellen om van God te kunnen houden.
Denk dan aan voorbeelden als:
  • Waarom liet Hij dan seksueel misbruik toe en greep hij niet in?
  • Waarom ging …. Dood?
  • Waarom had …. (Een goed mens of baby) pijn en ziekte?
  • Waarom grijpt God niet in op… (vul zelf maar wat in).
Het antwoord lijkt misschien vreemd, maar God kon en kan niet ingrijpen uit Liefde!!!
Stel je voor dat je single bent en iemand is stapel helemaal totaal flapje wapje gek op jou en houdt zelfs van jou! Maar jij voelt echt totaal niets voor deze persoon. Is er dan Liefde? Zou deze persoon jou misschien kunnen dwingen of manipuleren om liefde te voelen? Ik denk beide niet en dat is met God niet anders! God kan ons en elk mens dat Hij geschapen heeft dus enkel de keuze geven tussen van Hem te houden of van de wereld/ satan.
Hij heeft je met alle zorg en liefde geschapen en wacht al die jaren geduldig tot jij komt met het verlangen dat jij Zijn Vaderliefde beantwoord, maar je kunt ook kiezen van niet… Liefde is het enige wat niet te dwingen is of je nooit afgepakt kan worden!
Als God ons dus had gemaakt met de functie dat we van Hem zouden houden waren we robpots geweest.
Helaas Lelijke dingen als misbruik, mishandeling, en zoveel meer verschikkelijke dingen gebeuren omdat de personen die het doen niet voor God kiezen! Ik kan je alleen uit eigen ervaring zeggen dat jij en ik wel voor god kunnen kiezen en Zijn Liefde ons volledig kan herstellen en bevrijden! Stel je voor dat je zo kapot was geraakt dat je hetzelfde was geworden als een dader? Misschien heeft god je dat bespaard?
Mijn Leven zonder Jezus was als een Marathon op Blote voeten over kokend zand door de woestijn! Mijn Leven met Jezus is nog steeds een marathon door de woestijn maar dan op zanddichte hitte werende sneakers!
admin
Posted on:
Post author
× Hoe kan ik je helpen?