Jouw Identiteit

Jouw Identiteit
identiteit-in-god

God heeft jou in de basis geschapen om geliefd te zijn, je geaccepteerd te voelen en erbij te horen. Als baby is het verlangen hierna dan ook al in jou geplant en aanwezig.

Gedurende je leven kan dit verlangen op vele manieren onbeantwoord zijn gebleven. Misschien ben je als enig kind opgeroeid in een rijk gezin en kreeg en mocht jee meer als anderen. En leek dat een voorrecht als kind. Maar is jouw waarheid geworden dat je geen liefde kreeg en doordat je meer als anderen had, mensen niet om jou als persoon jou maar je om spullen gaven. Je voelt je eenzaam en volwassen worden was een battle nadat vroeger alles op een presenteerblad kwam.

Wellicht ben je gepest of in een gebroken gezin opgegroeid of heb je zelfs met mishandeling of (seksueel) misbruik te maken gehad.

Welke weg je leven ook is gegaan, over elke weg komen leugens, dat is iets dat elk mens gemeen heeft. Afwijzing of diepe verwondingen waardoor het verlangen dat God jou als baby gaf om geliefd te worden omgeruild is voor een gebrek aan eigenwaarde (het jezelf niet waard vinden om geliefd te worden).

Met een verkeerd zelfbeeld kijken we vaak rond in onze omgeving van dierbaren met de vraag: Wie ben ik?
Het antwoord op deze vraag vind je echter niet bij mensen, als je het antwoord wilt hebben op de vraag hoe je bedoeld! Mensen kunnen hooguit antwoord geven op wat er van je geworden is.

“In liefde heeft Hij ons ertoe bestemd als zonen (en dochters) van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus.” (Efeze 1:5)

God wil een vader voor jou zijn en een persoonlijke liefdevolle relatie met jou. Als een Vader kan hij jou helpen te herstellen, genezen maar vooral de weg in te slaan die hij bij jou geboorte al voor ogen had!

“Jij bent zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol en ik hou zoveel van je.” (Jesaja 43:4)

In de Bijbel Doet God de Vader vele uitnodigingen aan jou. Niet om als eerste van alles te doen en ondernemen. Zijn eerste diepste verlangen is jouw herstel in eigenwaarde.

“Hij zal je beschermen met zijn vleugels, onder zijn wieken vind je een toevlucht, zijn trouw is een veilig schild.” (Psalm 92:4)

De Vader heeft je aanvaard en wil weten wat jou beweegt. Hij heeft altijd tijd voor jou en wacht op jou.
Hij weet dat voor jezelf kiezen, zorgen en tijd maken moeilijker is dan voor anderen, maar je bent het waard!

admin
Posted on:
Post author
× Hoe kan ik je helpen?