Jouw Uitnodiging

Jouw Uitnodiging

Jezus doet jou dezelfde uitnodiging als Hij zijn discipelen deed!

“En Hij zei tegen hen: Kom achter mij aan, en ik zal u vissers van mensen maken. Ze lieten meteen hun netten achter en volgde hem.” (Mattheus 4:19-20)

De vissers wisten totaal niet wat Jezus zou gaan doen of dat Hij de Messias was. Het was op dat moment niet hun geloof waarom ze Jezus volgde maar ze begrepen DE KANS die Jezus hen bood. Die KANS maakte dat ze geen seconde hoefde nadenken en alles uit hun handen lieten vallen, hun gezinnen huizen en spullen achter lieten en direct achter Jezus aan gingen!

In die tijd was het maar voor één op de (zeg) 10.000 joodse kinderen weggelegd om een Rabbi te mogen volgen als leerling. Na jarenlange studie in de synagoge, waarbij je dan ook nog eens elk jaar de beste moest zijn in theologie, je levens wandel, etc. De Rabbi koos dan uiteindelijk van alle studenten er één uit en deze kreeg zijn “Lech Acharai” (vraag om hem te volgen). Dit betekende dat deze ene student de enige van de 10.000 was die uiteindelijk de Rabbi mocht volgen als leerling.

De ongeschoolde arme vissers die wisten dat ze nooit van hun leven ooit een kans zouden krijgen om bij een Rabbi in de leer te mogen komen kregen ineens een Rabbi (Jezus) voor hun neus die hun vroeg, volg je mij? De kans die alleen de beste van de beste joden kregen van 1 uit 10.000!

En vandaag vraagt Jezus jou nog precies hetzelfde en is de kans nog even groot!

God zocht jou voordat jij Hem zocht omdat er een plan op jouw leven rust. Voordat jij je met je hart bekeerde en tot levend geloof kwam had satan alle vrijheid in je leven. Maar besef dat God ondertussen bezig was een bekwaam dienaar van jou te maken! Alles wat jij meemaakte; Misschien kent jou verleden erg donkere kanten van: afwijzing, mishandeling, ziekte, pesten, misbruik, etc.

Besef dat God deze zaken ten goede zal keren, hiervan kan ik zelf getuigen!

Dit is wat God mij heeft geleerd…

Zoals een serveerster op een terras heeft moeten leren bedienen, door in de praktijk haar werk te doen en oog te krijgen voor de verschillende “soorten klanten” die op een terras komen, allen met hun eigen wensen; de lunch klant, het bier met bitterbal klant, de thee leut, etc.

Door jou levenservaringen heb je mensenkennis gekregen. En zelf heb ik opgemerkt dat ik door ervaringen in mijn leven erg goed ben geworden in mensen hun lichaamstaal “lezen”, misschien herken je dat wel? Stel je nu eens voor dat Gods Geest daarin komt!

Misschien kun je je dan wel voorstellen dat je hierdoor in potentie een erg stek onderscheidende Geest kunt ontwikkelen! En niet om te oordelen, nee!!!

Jij weet als geen ander hoe je op iemand afstapt, welke houding je bij iemand wel of niet het beste kunt aannemen en hoe je dus Gods liefde door jou heen mag planten in een ander iemand! Als jij jouw levenservaring en gave inzet voor het juiste, besef dan hoeveel harten er zouden kunnen ontdooien en open zullen gaan voor de liefde van God! Hoe powerful jij geworden bent door de dienaar die jou verleden van jou gemaakt heeft!

Christelijke Kleding
Posted on:
Post author
× Hoe kan ik je helpen?