Jouw wapenuitrusting

Jouw wapenuitrusting
Je hebt er vast weleens over gehoord, het neerhalen van je bolwerken doormiddel van je geestelijke wapenuitrusting!
“We leven wel in deze wereld maar vechten niet met wapens uit deze wereld. De wapens waarmee wij ten strijde trekken dienen niet ons eigen belang, maar zijn er om met hun kracht bolwerken te slechten voor God.” (2 kor 10:3-4)
Je zou het kunnen zien als een soort virtual reality game… Je vecht met je onzichtbare superkrachten tegen onzichtbare boze geesten!
Hoezo voor God? Kan Hij dat zelf niet?
Het bolwerk (rotgedachtes) die zitten in jou hoofd. God geeft jou de geestelijke wapens en jij slaat de bolwerken neer voor Hem omdat jij zo ontzettend waardevol voor God bent dat God pas vreugde zal voelen als jij net zo goed positief denkt als Hij dat jou dat gunt.
Dus Gods vreugde draait om jou!
Wat is die wapenuitrusting dan?
“Houd stand met de waarheid als gordel om uw heupen.” (ef 6:14)
De gordel van de waarheid betekent dat je Gods Woord ( De bijbel ) leert door hem te lezen, hierdoor leer je wat leugens zijn en wat de waarheid van God is en Zijn beloften over jou leven! Geloof geen leugens en spreek de woorden van de waarheid van God uit!
Het harnas der gerechtigheid om uw borst.” (ef 6:14)
Je bent vrijgesproken, het vonnis over jou leven is vrijspraak! Doordat Jezus het vonnis schuldig kreeg en op zich nam. Er is geen recht om jou aan te klagen!
De inzet voor het evangelie van de vrede als sandalen.” (ef 6:15)
De roeping van elk Christen is een ander lief te hebben als zichzelf, om te zien naar armen, weduwen en wezen en jou schat (Je geloof) te delen met anderen.
De schild van geloof.”(ef:15)
Er wordt altijd gesproken over de pijlen van de boze mee af te slaan, maar wat zegt dat nou werkelijk?
Misschien kan je het in het begin zien als expres opstandig doen tegen satan. Satan wil graag dat jij in een rot positie terecht komt. Je krijgt slecht nieuws en je bent net alleen thuis. Je beste vriend(in) is niet bereikbaar en dan begint het malen… Tijd om het schild in te zetten!
In het begin was het bij mij meer een opstandig kind schild, ik ging lekker dwars tegen satan in als een klein kind dat zijn hand over de oren doet en hard begint te roepen om zo zijn ouders niet te horen. Ik riep dat God gaat me toch helpen, ga weg jokkebrok, God helpt me lekker toch… Totdat ik net zo vaak de ervaring had dat god me ook echt elke keer hielp en ik de rot situatie overwon en dat schild dus werkelijk een schild van GELOOF werd!
De helm van verlossing.
Stel je voor dat je vroeger was je als een slaaf van satan die door satan in een webwinkel te koop werd aangeboden. De meesters van drugs, seks, criminaliteit, porno, eetverslaving, luiheid, leugens, religie, occult, etc konden jou daar kopen. Maar Jezus kwam en kocht jou van satan en liet jou volledig vrij! Voor eeuwig hoef jij geen enkele meester meer te dienen en is er geen baas meer over jou! Dat besef mag jij hebben als jij denkt dat je de helm van geloof opzet.
Het zwaard van de Geest.
De woorden van God die je in Zijn Bijbel vindt en je kunt gebruiken om leugens neer te halen, Woorden die God tot je spreekt waarmee hij je een antwoord geeft om leugens en situaties neer te slaan.
Als je de betekenis van de wapens weet te onthouden dan zou je bij elke aanval of verleiding ze hardop kunnen uitspreken en je wapenuitrusting dus aantrekken en jezelf bewust zijn hoe sterk God jou heeft uitgerust in deze wereld!
admin
Posted on:
Post author
× Hoe kan ik je helpen?