Jouw ware Zegen

Jouw ware Zegen

Je bent begonnen met een schone lei als volgeling van Jezus en dus jou weg van geestelijke groei is van start gegaan. Gaan zien hoe zaken geestelijk in elkaar zitten is een proces waarbij je ineens rekening gaat houden met een onzichtbare wereld van de goede geest God, maar waar ook de slechte geest satan niets liever wil dan jou groei vertragen.

“Toen bracht de duivel hem naar een hoog gelegen plaats en liet hem in hetzelfde ogenblik alle koninkrijken van de wereld zien. De duivel zei tegen hem: Ik geef u alle macht over alles en ook de roem die ermee gepaard gaat, want ik kan daarover beschikken en ik geef het aan wie ik wil.” (luc 4:5-6)

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het kan lijken alsof na je bekering, het leven ineens heel veel zegen ontvangt. Je zaak draait ineens een mega omzet, je wint een loterij, je komt in een nieuwe klas waar iedereen jou te gek vindt, je maakt promotie en krijgt het mega drukt, etc, etc…

Ben je bewust dat de duivel vandaag de dag nog precies hetzelfde probeert als hij in het bovenstaande vers bij Jezus probeerde. Door je met aardse schatten te verblinden en daarmee op je verlangen naar aanzien, erkenning, erbij horen of je geliefd te voelen te spelen probeert hij je focus van God te halen!

Gods plan is dat jij wordt als Jezus, God verlangt erna jou zaken te laten leren kennen die veel waardevoller zijn dan welke schat op aarde ook en welke de duivel jou ooit zou kunnen bieden. Maar het mooiste komt nooit het makkelijkste helaas.

“Maar Jezus antwoorde: Er staat geschreven, aanbid De Heer, Uw God, vereer alleen hem.” (luc 4:8)

Zelf maakte ik de fout om voor de schatten van de satan te vallen en deze als zogenaamde zegen te zien en niet perse uit egoïsme, ik deelde mijn zogenaamde zegen, maar toch was het niet Gods wil. De reden dat ik mijn fout deel is omdat je bij God best fouten mag maken en mag leren, zolang je ze erkent en belijd zal God ze je vergeven.

Mijn vlees vormde door rijkdom een identiteit in geld en niet in Jezus. Na een leven vol afwijzing en verdriet voelde ik me ineens erkent, ik werd gezien ik hoorde erbij, bij mensen… Ik teerde overal op mijn afgod geld en dacht als jong Christen, dit is de zegen van God!

Ik betaalde tiende, gaf aan armen maar kocht ondertussen net zo makkelijk een villa en dikke wagen. In niets van wat ik deed betrok ik God omdat ik gevallen was voor de leugens van de satan VOORDAT ik Gods stem had kunnen leren verstaan.

En uiteindelijk was ik helemaal geen onderdeel van eenheid, want ik stond niet naast mensen of in relatie met God en raakte ik teleurgesteld.

Overdenk dus regelmatig eens je leven en welke dingen daarin je persoonlijke relatie met God daarin nu echt goed doen, een ware zegen zal je altijd dichterbij God brengen!

“Want niemand minder dan satan vermomd zich als een engel van het licht.”(2 kor 11:14)

Stel je vertrouwen op De Vader en Hij zal je de schatten van Zijn Koninkrijk openbaren en

daarnaast mag je 100% vertrouwen dat je altijd en overal in elke situatie genoeg zult hebben!

“Toen ik jullie uitzond zonder geldbuidel, reistas en sandalen, kwamen jullie toen iets tekort? Niets! Antwoorde ze.” (luc 22:35)

Christelijke Kleding
Posted on:
Post author
× Hoe kan ik je helpen?